המירוץ לנשיאות בארה״ב עומד לפני הכרעה, והמתח, גם בשוק ההון, גובר. נכון לעכשיו, הסיכוי של השניים להיבחר גבוה והפערים קטנים. רגע לפני התוצאות ננסה להבין יחד מה המשמעות הכלכלית של כל אחד מהם בכניסתו, או כניסתה, לבית הלבן.
במונחים כלכליים, לטראמפ ולהאריס יש גישות שונות בנוגע למדיניות כלכלית ועסקית, שישפיעו על שוק ההון:
1. דונלד טראמפ – טראמפ נחשב לידידותי לעסקים קטנים ולשוק ההון. מדיניותו צפויה לכלול:
-
- הפחתת מיסים: טראמפ תומך בהורדת מיסים לעסקים ולפרטים, כדי לעודד השקעות ופעילות כלכלית, דבר שיכול להשפיע לטובה על השוק.
- הקלות רגולטוריות: טראמפ נוטה לקדם חקיקה שתפחית את הרגולציות על עסקים, מה שיקל על חברות בתחומים כמו פיננסים, טכנולוגיה ומדיה.
- הגברת תעשיות האנרגיה המסורתיות: טראמפ תומך בקידום ייצור הנפט והגז בארה"ב, מה שעשוי להועיל לחברות בתחומי הפקת הנפט והזיקוק.
- מכסים: טראמפ עשוי להחמיר את המכסים כדי להפעיל לחץ על מדינות אחרות לחתום על הסכמים מותאמים לטובת ארצות הברית. זה יכול להביא לצמיחה מסוימת עבור תעשיות מקומיות, אך גם לייקר את המוצרים המיובאים – מצב שיכול להשפיע על האינפלציה.
2. קמלה האריס – באופן לא מפתיע, האריס מביאה גישה שונה ומדגישה אחריות סביבתית וצדק חברתי:
-
- תמיכה באנרגיה ירוקה: האריס צפויה לקדם את תחום האנרגיה המתחדשת, מה שיכול להטיב עם חברות בתחומי הרכב החשמלי, השמש והאנרגיה המתחדשת.
- רגולציות להגנה על הצרכן: האריס עשויה לתמוך בחקיקה שתפקח על חברות גדולות ותגן על הצרכנים, במיוחד בתחומים כמו טכנולוגיה ופיננסים. דבר שעשוי להשפיע לרעה על מניות טכנולוגיה ופיננסים.
- מדיניות מיסים פרוגרסיבית: צפויה להוביל העלאת מיסים על בעלי הכנסות גבוהות וחברות גדולות, תוך חיזוק השירותים הציבוריים והשקעה בקהילות חלשות.
בשורה התחתונה, בטווח הארוך השפעת הבחירות על שוק ההון נוטה להיות מוגבלת, שכן כוחות השוק וגורמים גלובליים משפיעים רבות על ביצועי השוק. על אף שתיתכנה תנודות בטווח הקצר, הגישה המומלצת למשקיעים ומשקיעות היא להתרכז במטרות ארוכות טווח, להמשיך לבנות תיק השקעות מאוזן, ולזכור שמדיניות הפדרל ריזרב והמצב הכלכלי הכללי ישפיעו על השוק לא פחות מהתוצאות הפוליטיות.
שלכם,
החברים מבלינק.