הצלצול הוא בשבילכם

5 סיבות להתעורר ולהתחיל להשקיע בשוק ההון כבר מהתיכון

אייקון שעון 4 דק׳ קריאה

אם אתם בני 18, כנראה שאתם או בתיכון, או שבדיוק סיימתם, או שאתם בשביתה. בכל מקרה, הכתבה הזו בשבילכם כי ברכות, מותר לכם לפתוח חשבון השקעות ולהתחיל להשקיע.

השביתה הסתיימה (עד השביתה הבאה), ותלמידי ותלמידות ישראל עוברים ממוד פיהוק בסלון הבית למוד פיהוק בשיעורי היסטוריה. זה גרם לנו לחשוב על השיעור הכי חשוב שלא העבירו לכם במשך 12 שנות לימוד, אלא אם כן אתם תלמידי תיכון דמוקרטי מונטסורי בכפר סבא הירוקה, ולשיעור הזה קוראים: שוק ההון.

כמו שלא חיכינו שבתי ההשקעות והבנקים יפתחו את השוק לכולם ולכולן, ככה לא נחכה שיעדכנו את תוכנית הלימוד. הנה כל הסיבות להתחיל לחקור, להבין ולהשקיע (בקטנה) בשוק ההון, כבר מהתיכון.

בשנים האחרונות, נרשמה עלייה משמעותית במספר המשקיעות והמשקיעים הצעירים שנכנסים לשוק ההון. בזכות התפתחות הטכנולוגיה, המידע הנגיש, ואפליקציות השקעה ידידותיות כמו Robinhood, כל אחד ואחת עם טלפון חכם יכול להשקיע ולהתחיל לבנות עתיד כלכלי כבר מגיל צעיר. משקיעים צעירים מחפשים דרכים להרוויח כסף לאורך זמן, תוך ניצול הכוח של הריבית דריבית ותשואות ארוכות טווח. הדור החדש הזה רואה את שוק ההון לא רק כדרך להגדיל רווחים, אלא גם כאמצעי ללמוד על ניהול כספים, חשיבה אסטרטגית, ויכולת קבלת החלטות מושכלת. ואם נדבר תכלס, כנראה כדי להמשיך להתעורר ב-11, לשחק קצת פורטנייט, ללכת עם חברים לים, גם הרבה אחרי התיכון.

אל תבינו לא נכון, אנחנו בעד לקום מאוחר אם זה מה שעושה לכם טוב ואפילו מעריצים את הדור הזה,

אבל הנה 5 סיבות ממש טובות להתעורר מוקדם ולהשקיע בשוק ההון, כבר מהתיכון: 

  1. לנצל את הזמן לצבירת ריבית דריבית
    כשמתחילים להשקיע בגיל צעיר, הכסף נהנה מהכוח של הריבית דריבית, שמשמעותה הרווח שמצטבר על הרווחים לאורך השנים. ככל שמתחילים מוקדם יותר, כך יש יותר זמן לצבור רווחים משמעותיים. אפילו השקעה קטנה מהתיכון יכולה לגדול ולהפוך להון נכבד בעתיד.
  2. לפתח הרגלים פיננסיים נכונים
    השקעה בשוק ההון דורשת משמעת, סבלנות ותכנון נכון. כשמתחילים מוקדם, אפשר לפתח הרגלים כלכליים בריאים כמו ניהול תקציב, הבנת סיכונים, ולימוד יסודות השוק. הרגלים אלו יהפכו להון ערכי לחיים הבוגרים, ויעזרו לנהל את הכסף בחוכמה.
  3. למידה דרך עשייה
    השקעה בשוק ההון מגיל צעיר היא אחת הדרכים הטובות ביותר ללמוד על עולם הפיננסים. כשמתחילים להשקיע בפועל, לומדים על דינמיקות שוק, כלכלה עולמית, ואסטרטגיות השקעה. הניסיון המעשי הזה יוצר הזדמנות ללמוד מהטעויות ולהשתפר עם הזמן.
  4. נגישות טכנולוגית והון התחלתי נמוך
    בעבר, כדי להשקיע היה צורך בהון התחלתי גבוה ומתווכים פיננסיים. כיום, בזכות אפליקציות כמו בלינק (מתנצלים על התוכן השיווקי הלא אלגנטי, אבל כשזה טוב זה טוב), אפשר להתחיל להשקיע בסכומים קטנים מאוד, בלי עמלות לא הגיוניות על כל מניה, לקנות שברי מניה אם המניה יקרה לכם מדי, ואפילו – לקבל 10 פעולות או 1,000 מניות חינם בחודש. זה מקל על צעירים וצעירות מהתיכון להתחיל ולהתנסות בשוק בלי סיכון כספי גדול.
  5. הדור הכי עצמאי
    דור ה-z ודור האלפא, הוא דור שחושב יזמות יותר מכל דור אחר. אנחנו לא מדברים רק על שפה שרק סקיבידי טוילט לא מבינים, אלא על דור שמכוון לעצמאות. השקעה בשוק ההון מלמדת צעירים לקחת אחריות על הכסף שלהם ולתכנן לטווח ארוך. כשהם רואים את החיסכון וההשקעה גדלים עם הזמן, הם מפתחים ביטחון בניהול הכסף שלהם. כך הם מגיעים לבגרות עם ידע פיננסי חשוב שיסייע להם לנהל את חייהם בצורה עצמאית יותר.

אנחנו כמובן בעד שתסיימו תיכון ותקשיבו בשיעור, כן, גם בשיעור היסטוריה. אבל לצד תעודת הבגרות החשובה, כדאי לפתח בגרות פיננסית, וככל שתשקיעו יותר מוקדם, ככה תתמצאו במרחבים הפיננסיים של החיים הבוגרים טוב יותר. אתם יודעים איך אומרים: אנחנו את הבגרות הפיננסית שלנו כבר עשינו, עכשיו תורכם.

שלכם,

החברים מבלינק.

האמור אינו ייעוץ השקעות בהתאם לחוק ייעוץ השקעות, בשיווק השקעות ובניהול תיקי השקעות התשנ"ה-1995, ושבכל מקרה  לא מהווה תחליף לייעוץ השקעות המתחשב בנתונים ובצרכים של כל אדם.

השקעה בניירות ערך נתונה לשינויים ותנודות במחירים וכן כרוכה בסיכון אפשרי של אובדן כל או חלק מכספי ההשקעה, והכל בכפוף לגורמי סיכון

 אין לראות במידע המפורט בפוסט  הצעה לרכישה ו/או ביצוע השקעה ו/או ביצוע פעולות בניירות ערך בהתאם להוראות חוק ניירות ערך התשכ"ח –1968 כאשר מחירים, ככל ונקובים, אינם מתייחסים להצעה ספציפית ומהווים דוגמה להמחשה בלבד.