הכל על מסחר בקרנות סל איריות בבלינק
הכל על ההבדלים בין קרנות אמריקאיות מחלקות לבין לקרנות איריות צוברות
3 דק׳ קריאה
אמריקאי ואירית נכנסים לשוק ההון. זו לא התחלה של בדיחה, אלא של מאמר קצר שיעשה לכם סדר בין השקעה בקרן הסל המסורתיות האמריקאית, לבין חביבת הקהל: קרן הסל האירית.
קחו לכם המבורגר, גינס ואוויר, ובואו נבין אחת ולתמיד: מה הם היתרונות והחסרונות של שתיהן? רק לפני נגיד מראש: אנחנו לא נכנסים לנושא המיסוי שהוא מורכב ושנוי במחלוקת, אבל כן נמליץ לבדוק מול מומחה מיסוי, לקרוא ולחקור עליו באתרים מקצועיים.
ארצות הברית מול אירלנד, למי יש יתרון?
קרנות סל (ETF) הפכו לאחד מאפיקי ההשקעה הפופולריים ביותר, גם בזכות הפשטות וגם בזכות ההזדמנויות שהן מציעות למשקיעים לטווח ארוך. עכשיו, כשפתחנו בבלינק את האפשרות להשקיע בקרנות סל אמריקאיות וגם קרנות איריות, השאלה היא: איזו מהן מתאימה יותר לתיק ההשקעות שלכם?
קרן סל אמריקאית
- דמי ניהול מהנמוכים בעולם – קרנות כמו VOO ו-IVV מציעות דמי ניהול נמוכים מאוד, כך שהשקעתכם לא נשחקת עם הזמן.
- שקיפות ופשטות – הקרנות מחזיקות בפועל במניות שבמדד, כך שאתם יודעים בדיוק במה השקעתם.
- גישה נוחה – הקרנות הפופולריות הללו זמינות בקלות להשקעה בבלינק.
- חלוקת דיבידנדים – בקרנות אלו, הדיבידנדים מחולקים ולא מושקעים מחדש אוטומטית, מה שדורש יותר מעורבות ואקטיביות מצד המשקיעים.
קרן סל אירית
- צוברות – הקרנות האיריות צוברות את הדיבידנדים ומשקיעות אותם מחדש. מוריד את כאב הראש של השקעה מחדש
- השקעה בקרנות סינטטיות – יש קרנות איריות כמו קרנות כמו SPXS ו-CNX1 שמשתמשות בנגזרים כדי להימנע מחלוקת דיבידנדים ובכך חוסכות את מס הדיבידנדים. מאידך בקרנות סינטטיות יש צורך לסמוך על מנפיק התעודה כי הוא לא מחזיק את הנכס עצמו.
- דמי ניהול מעט גבוהים יותר – דמי הניהול בקרנות האיריות הם מעט גבוהים בהשוואה לאמריקאיות.
אז איך לבחור את הקרן המתאימה?
הבחירה בין קרנות אמריקאיות לאיריות תלויה בצרכים האישיים שלכם: אם אתם מחפשים דמי ניהול נמוכים ופשטות בניהול ההשקעה – הקרנות האמריקאיות עשויות להתאים לכם יותר. לעומת זאת, אם אתן משקיעות לטווח ארוך ולא רוצות להשקיע מחדש את הדיבידנדים, ייתכן שקרנות איריות הן הבחירה הנכונה יותר.
דבר אחד בטוח – בפלטפורמת המסחר שלנו בבלינק תוכלו למצוא את שתיהן.
שלכם,
החברים מבלינק.
מדריכים נוספים:
האמור אינו ייעוץ השקעות בהתאם לחוק ייעוץ השקעות, בשיווק השקעות ובניהול תיקי השקעות התשנ"ה-1995, ושבכל מקרה לא מהווה תחליף לייעוץ השקעות המתחשב בנתונים ובצרכים של כל אדם.
השקעה בניירות ערך נתונה לשינויים ותנודות במחירים וכן כרוכה בסיכון אפשרי של אובדן כל או חלק מכספי ההשקעה, והכל בכפוף לגורמי סיכון. אין לראות במידע המפורט בפוסט הצעה לרכישה ו/או ביצוע השקעה ו/או ביצוע פעולות בניירות ערך בהתאם להוראות חוק ניירות ערך התשכ"ח –1968 כאשר מחירים, ככל ונקובים, אינם מתייחסים להצעה ספציפית ומהווים דוגמה להמחשה בלבד.