חדש בשוק ההון: קרנות סל אתריום (ואיך זה קשור ללונה פארק?)

הכל על קרנות הסל החדשות ועל ההבדלים בין אתריום לביטקוין

אייקון שעון 4 דק׳ קריאה

אם מישהו נכנס לתרדמת ב-5 השנים האחרונות ורק עכשיו התעורר, אז הכתבה הזו (גם) בשבילו:

המילים קריפטו, ביטקוין ואתריום נכנסו לחיינו לפני מספר שנים, אז היה נדמה שחבר מכוכב אחר הגיע ואיתו מילים מוזרות חדשות. מה שתחילה נתפש כשיגעון נישתי, הפך למרכיב מרכזי בשוק ההון העולמי. בעשור האחרון, עולם הפיננסים חווה מהפכה טכנולוגית חסרת תקדים עם עלייתם של המטבעות הקריפטוגרפיים. לצד הביטקוין, גם אתריום זוכה לפופולריות רבה בזכות הטכנולוגיה החדשנית שלו, המאפשרת יצירת חוזים חכמים ויישומים מבוזרים.

לפני הכל, נזכיר, עם תחילת 2024, אישרה רשות ניירות ערך האמריקאית להנפיק קרנות סל ביטקוין: קרנות סל העוקבות אחר מחיר הביטקוין ומאפשרות מסחר בתעודה בלי כל האתגרים והסיכונים הנלווים להשקעה במטבע הדיגיטלי (פתיחת חשבון מסורבלת, זכירת סיסמאות, רכישת מטבעות ואבטחה).

את ההשפעה של של ביטקוין ואתריום על שוק ההון אי אפשר אפשר שלא להרגיש ובטח שלא להכחיש, ומשקיעים בכל העולם שואפים ליהנות מהפוטנציאל הגלום בהם, תוך שהם מנסים להבין את ההזדמנויות והסיכונים הכרוכים בשוק זה.

בואו נעשה סדר – מה ההבדלים ביניהם?

ביטקוין (BTC) ואתריום (ETH) הם שני המטבעות הקריפטוגרפיים המובילים והנפוצים בעולם, בעוד ששניהם חלק בלתי נפרד משוק הקריפטו, הם משרתים פונקציות שונות ומושכים סוגים שונים של משקיעות ומשקיעים.

ההבדל הראשון הוא שלביטקויין יש כבר קרנות סל, ואפשר לקנות אותן בבלינק בשנייה (כתבנו מאמר גם על זה). קרנות סל הופכות את ההשקעה לקלה ונגישה, בניגוד לקניית המטבע עצמו. וכעת, עם ההכרזה על קרנות סל עוקבות אתריום, ייפתח שער למסחר דיגיטלי מבוזר נוסף.

ביטקוין: הזהב הדיגיטלי

ביטקוין תוכנן כמטבע דיגיטלי מבוזר והשימוש העיקרי של ביטקוין הוא כמערכת תשלומים. ההיצע המוגבל של 21 מיליון מטבעות מוסיף לערך, מה שהופך אותו גם לנכס אטרקטיבי עבור משקיעים. אישור קרנות סל ביטקוין סיפק למשקיעים דרך נגישה יותר להשקיע בביטקוין מבלי להחזיק ישירות.

אתריום: הכרטיס ללונה פארק

רשת אתריום והמטבע שלה, אתר (ETH), הם שני חלקים בלתי נפרדים של אותה מערכת טכנולוגית. רשת אתריום היא פלטפורמה דיגיטלית המאפשרת יצירה והפעלה של חוזים חכמים ואפליקציות מבוזרות. היא פועלת כמעין מחשב עולמי שמאפשר לפתח ולהפעיל תוכנות ללא צורך בשרת מרכזי.

מטבע האתר, לעומת זאת, הוא הדלק שמניע את המערכת הזו. רשת אתריום היא כמו לונה פארק עם כל המתקנים, המסעדות והאטרקציות שלו. מטבע האתר (ETH) הוא כמו הכרטיסים או האסימונים שאתם קונים כדי להשתמש במתקנים השונים בפארק.

כל פעולה ברשת אתריום, כמו הפעלת חוזה חכם או העברת כספים, דומה לרכיבה על מתקן בלונה פארק – היא דורשת תשלום קטן באתר כמו שהכרטיסים מאפשרים לפארק לפעול ולתחזק את עצמו, כך ה-ETH מתמרץ את המשתתפים ברשת לתחזק ולאבטח אותה. בנוסף, ETH משמש גם כנכס דיגיטלי שניתן להשקיע בו.

ככל שהשימוש ברשת אתריום (או הביקור בלונה פארק שלנו) גדל, כך גדל הביקוש ל-ETH, מה שעשוי להשפיע על ערכו. לכן, השקעה ב-ETH היא למעשה הימור על הצלחת הטכנולוגיה והאימוץ הרחב של רשת אתריום – כמו להשקיע במניות של הלונה פארק המצליח שלנו.

אז במה להשקיע? ביטקוין או אתריום?

משקיעים מתעניינים גם בביטקוין וגם באתריום, אבל מסיבות שונות. ביטקוין נתפס לעתים קרובות כגידור מפני אינפלציה, בדומה לזהב. ההיצע המוגבל ואפשרויות השלום הופכים אותו לבחירה פופולרית עבור משקיעים לגוון את תיקי ההשקעות שלהן ולהפחית סיכונים הקשורים לשווקים פיננסיים מסורתיים. אתריום, לעומת זאת, מושך משקיעים בשל העובדה שהוא נוסע על פלטפורמה מרתקת והפוטנציאל לתשואות גבוהות. האימוץ הגובר של מימון מבוזר (DeFi) ו- NFTs חיזק עוד יותר את האתריום. משקיעים רואים באתריום לא רק מטבע דיגיטלי אלא גם השקעה טכנולוגית, ומהמרים על הצמיחה והחדשנות ברשת אתריום.

 

לסיכום, קרנות סל אתריום מהוות פריצת דרך משמעותית בעולם ההשקעות, תוך שהן מביאות את הטכנולוגיה המתקדמת של הבלוקצ'יין ואת פוטנציאל הצמיחה של אתריום למרכז הבמה הפיננסית, והופכות אותם זרים לנו פחות ופחות. בעידן שבו שווקים פיננסיים הופכים דיגיטליים יותר ויותר, המשקיעים מקבלים הזדמנות להרחיב את תיק ההשקעות שלהם עם נכסים מבוזרים וחדשניים. עם זאת, כמו בכל השקעה, חשוב להעריך את הסיכונים ולבצע מחקר מעמיק לפני קבלת החלטות פיננסיות. קרנות סל אתריום אינן רק השתקפות של מטבע דיגיטלי מתקדם, אלא גם גשר אל עתיד פיננסי מרתק ומבטיח.

ואל תשכחו – בשוק ההון, כמו בלונה פארק, יש מקום לכולם: גם למי שעולה על האנקונדה, וגם למי שמסתפק בכמה סיבובים על הקרוסלה של הסוסים ב-2 קמ״ש.
בהצלחה,
החברים בבלינק